Wie zijn wij?

De doelstelling van speel-o-theek Samenspel is de bevordering van het spelplezier en de spelontwikkeling van kinderen. We willen kinderen kennis laten maken met speelgoed en ze laten experimenteren. Daarnaast adviseren en informeren we ouders en andere opvoeders over spel en speelgoed. Leren samenspelen versterkt namelijk de band tussen ouder en kind.

U kunt bij onze speel-o-theek in een informele sfeer ervaringen delen met anderen. Daarnaast bieden onze ervaren medewerksters ook een luisterend oor.

Voor kinderen is spelen heel belangrijk, meestal gaat dat 'spelenderwijs', soms kost het wat meer moeite en aandacht. Het werk van onze speel-o-theek is erop gericht om ouders en kinderen, die daarbij hulp nodig hebben, te helpen.

Onze medewerksters zijn allemaal vrijwilligers, die erin getraind zijn om ouders en kinderen te helpen met een goede keuze. Om de doelgroep, kinderen voor wie spelen om wat voor reden niet 'vanzelfsprekend' is, te bereiken, onderhouden we nauw contact met scholen en maatschappelijke instellingen.